Jag har aldrig känt mig så svensk som nu!

Det som är bra med att ha en värdmamma som är hemmafru är att om barnen blir sjuka så behöver inte jag ta hand om dem, det sköter ju hon. Och är de sjuka kan de inte gå på några aktiviteter, vilket betyder att taxi Sara inte behövs.

Det har alltså varit några lugna dagar på jobbet, men på min fritid har jag hunnit med en hel del. Häromdagen fick jag och Therese ett enormt sug efter Sverige och styrde bilen mot IKEA! Vilken lycka, de hade allt man kan tänka sig vilja ha, utom messmör som var en liten besvikelse. Jag köpte på mig Kaviar, Daim, marabous mintchoklad, knäckebröd, lingonsylt, och det bästa av allt.. Finax Musli! Alla skyltar står på svenska, vid ingången står det "Hej" och leklandet heter "småland" även här. Vi gick runt som på moln därinne och vid mathörnan kom det fram en kvinna och undrade varför vi var så exalterade. Vi förklarade att vi var från Sverige och hon blev jätteglad då hon hade lite problem med vad man äter till köttbullarna. Tur för henne att hon träffade på oss, annars hade hon fått äta dem utan gräddsås och lingonsylt!
This is how we say hello in swedish! IKEA!


Uppladdningen inför Halloween fortsätter, 5 skräckslagna tjejer bestämde sig i fredags för att åka 4 mil rakt ut i ingenstans för att besöka Haunted Forest. Det var det sjukaste jag varit med om. Uppbyggt som ett jättestort nöjesfält, ute på en åker, kolsvart, förutom de stora brasorna. Man fick nummer som ropades upp och då skulle man ut i skogen och gå en vandringsslinga. Okej, jag tycker Gasten på Liseberg är läskigt men det här var många gånger värre. Det värsta var i slutet när man blev jagade av monster med motorsågar. Det finns liksom ingen hejd på hur flippat det kan bli, men jag gillar det!


Svenska modiga vikingar!


I söndags hade jag en riktigt bra dag tillsammans med Anna och Tove då vi först brunchade på Pancake House's uteservering i det soliga vädret för att sedan göra den bästa shoppingen på väldigt länge. Har nog inte varit så nöjd sedan jag upptäckte Forever 21 för första gången! På kvällen gick vi och såg "The Stepfather" för att fortsätta med skräcktemat. Inte alls särskilt bra, inget att rekommendera! Sedan blev det lite dramatiskt då vi trodde att min kära bil hade blivit stulen. Anna var helt säker på var den hade stått och Tove var nog mest orolig för att alla hennes shopppingpåsar försvunnit medans jag trodde att vi var i fel parkeringshus. Men vi hittade den iallafall och pärlan kunde rulla oss hem för att ladda inför en ny arbetsvecka. 


Tove och jag på Pancake House


                                 

  Jag och Anna på Cosi, Bethesdas svar på Cactus!


Hittils idag har jag inte gjort speciellt mycket, vaknade precis efter min härliga powernap. Helst vill jag åka till Therese och käka mitt nya favoritgodis chokladdoppade salta pinnar och kolla på How I met your mother. Men stackarn har lunginflammtion och efter att ha rymt hemifrån utan sin värdmammas tillstånd igår kväll för att titta på springande dragqueens i högklackat ute på stan (som vi för övrigt missade) så antar jag att hon är helt slut. Känner mig som medbrottsling lite skyldig. Så idag kanske  är ett tillfälle för mig att ta mig till banken? Blir så trött på att man måste dit och lösa in checkar, internetbanken har tydligen inte nått hit än! Dagens I-lands problem, jag vet! 


 


October 22

Jag har gått i några dagar och varit lite halvkrasslig och igår kväll efter att ha kommit hem från en simträning där det är 40 grader varmt och högljudda barn så fick jag nog en släng av feberyra! Idag känns det bättre men jag har inte lämnat sängen än! Ska vila ut mig idag hade jag tänkt så jag är frisk till imorgon! Hoppas det funkar, att vara sjuk är inte riktigt min grej. Särskilt inte när man inte är hemma hos mamma och pappa och kan vara 10 år igen och bli lite extra snällt omhändertagen. Nu är jag ju den vuxna här och det finns redan nog av klagande barn i det här huset, då båda tjejerna också är sjuka och hemma från skolan.


Hmm. vad har hänt sedan jag sist skrev här..

- Jag och Therese har fixat våra halloween-kostymer. Inte riktigt klara än, de behöver lite slut-finish. Jag hade glömt bort att min kära Saab inte kan växla upp till 5:an. Använder ju aldrig den växeln på grund av att man bara kan köra i 40-50 på grund av all trafik. Men när man åker till Tysons Corner så åker man motorväg. Haha, nu vet jag iallafall att det funkar, även om den varvade ganska mycket! Vi kom iallafall fram och fick köpt våra outfits, tyvärr fanns inte ägg och bacon som vi hade ställt in oss på att vara, men jaja. Återkommer närmare med vad vi ska vara, som sagt, vi jobbar fortfarande på det!

- Jag har gått till Barnes & Noble (Bokhandel+Starbucks, underbart koncept för övrigt) för att internet inte funkade hemma hos Therese. Därifrån beställt en Pizza, med topping och allt, gått hem och väntat för pizzasnubben som 10 minuter senare anlände med Pizzan! Haha jag skäms nästan lite!

  Så smidigt!



- Jag har sett Hanson brothers! Och ja, de såg ut precis som jag kom ihåg dem. Lite äldre, inte längre i målbrottet och mycket bättre! Spelningen var på en klubb där folk var som galna, skrek att de ville gifta sig med bandmedlemmarna, dansade sig svettiga och när de spelade Mmmbop så totalt exploderade det! haha det var galet, alla hoppade och skrek!  Att vara artist och att spela inför en amerikansk publik måste vara drömmen. De blir verkligen avgudade!
Efteråt hängde alla tjejer utanför sceningången och väntade på att de tre bröderna skulle komma ut. Haha, det gjorde vi också! therese fick sin poster, (ja, vi köpte posters) signad av den äldsta. Vi orkade inte vänta, eller Therese hade nog kunnat vänta där hela natten så hög på lycka som hon var, men jag lyckades dra henne därifrån efter 45 minuter då de två andra inte kommit än!

Nya väggdekorationen

På lördag ska jag på Cluster-meeting, typ en gång i månaden samlas alla au-pairer i området för att göra något kul. Så nu ska vi dansa salsa, ska bli roligt!


      

Som svar till dig,kära faster, jag behöver inte gå till parker om jag vill se träd, såhär ser det ut om jag går 20 meter ner på min gata, då kommer jag rätt på gång och cykelbanan in till City.


Härliga höstdagar!

Jag sitter och försöker klura ut hur man svarar på kommentarer, men jag fattar faktiskt inte, så jag lägger ner det, för nu. Men jag blir väldigt glad för dem, det är så roligt att läsa:)

Idag är det Fredag igen, veckorna går så fort! Idag hade jag sovmorgon så igår kväll passade jag och Therese på att hänga hemma hos henne och föräta oss på brownies, som vi själva bakat. De var supergoda, för er som vill testa att göra de själva så är receptet:

* Ett paket brownie-mix
* Ett ägg
* 1/3 cup olja
* 3 matskedar vatten

Så bakar man här, till och med jag klarar av det!



I tisdags var det internationella "Suit-up dagen". Sagt och gjort, vi klär upp oss och går och äter den mest fantastiska middagen på Ruby Tuesday! Det tar emot lite att säga det, men jag tror faktiskt att Cheesecake Factory får se sig slagen, för grejen med Ruby Tuesday var att det fanns ett gigantiskt salladsbord! Inte sett någonstans innan, där blir det fler besök!



Jag har även vart på National Zoo.
! Kolla söta barnet högst upp i högra hörnet!

 



Jag är inte världens största Hamburger-fan, men Wendys har hamburgare från himlen! Röda pommes är plusmeny, gula är vanliga.


2 veckor kvar, nu är de taggade till max!

Fick precis reda på att jag blir ledig hela eftermiddagen också! Tackar för det, nu blir det en tur till gallerian för att hitta kläder till ikväll, då blir det utgång!


It's a party in the USA

Haha förlåt Signe om du läser, jag antar att du avskyr när jag citerar Miley Cyrus nya megahit men den är ju faktiskt rätt bra! Det är favoritlåten jag och lillkillen diggar till på Hot 99,5, fresh music only! Nästefter pokerface som han till min stora lycka vill lyssna på hela tiden, inte mig emot!

Helgen var super! Fredagen kan ha varit den bästa dagen i D.C hittils! Det var nästintill för varmt när jag tog cykeln ner till downtown och mötte upp Therese och mexikanska Sofia för en lunch framför the capital! Jag skulle jobba några timmar på kvällen men min värdmamma ringer och säger att det inte behövs:) Senare på kvällen blev det utgång med en massa dans, väldigt roligt! Jag sov hos Therese och på lördag morgon när vi pallrar oss upp fixar pärlan havregrynsgröt med socker och kanel på till frukost! Lycka! Det får nog bli IKEA någon dag snart för att köpa lite lingonsylt jag kan ha på också!

Ikväll har jag vart på bio igen, den här gången blev det "Couples Retreat". Ganska rolig faktiskt, men det bästa är ändå hur olika humor vi har jämfört med amerikanarna, halva nöjet liksom. Vi satt och garvade som bara den åt saker som de inte gjorde och tvärtom. Jag tycker dock att vi har roligare humor än dem, (helt opartiskt)

Imorgon har jag sovmorgon, men ska jobba 7 timmar imorgon! Herregud, kommer vara helt slut! Jag skäms nästan för hur lite jag jobbar jämfört med många andra au-pairer, förra veckan blev det inte mer än 15 timmar! Men ska nog inte vänja mig vid det, även om det är lätt att göra det!

Obligatoriska matinlägget kommer här: Idag åt jag Caramel-Apples för första gången i mitt liv. tro det eller ej, men det var supergott!

Pumporna är hämtade nu också, så nu är det bara att karva ur dem. Barnens kostymer är nästintill klara, jag trodde de skulle vara häxor och spöken, men nej, det är tydligen ganska tråkigt och töntigt att vara! Mina barn ska vara: Hermonie från Harry Potter, en Hippie och en M&M godis! Grannarna har börjat dekorera sina trädgårdar. En granne är extrem, de har en typ "snökula" med en pumpa och en fladdermus i som snurrar runt, runt. Riktig läskig är den. Lite svårt att förklara men ska försöka lägga upp en bild på det!

Kerstin, kul att du skrev att du sett julskyltning, var det på Torp eller? Idag såg jag att de släppt årets julkaffe på Starbucks! Inte en dag försent! 
 

En Månad

Idag är det 8 October, alltså exakt en månad sedan jag kom till USA. Kan inte fatta att det gått så snabbt!

Veckan har hittils varit väldigt bra, tennisen gick så bra att vi bestämde oss för att göra varje tisdag till en tennis-tisdag! Jag har även gått på bio för första gången i detta fantastiska land. Helt själva i den enorma biosalongen till en musikalfilm, hoppas inte personalen kollade övervakningsskärmarna, men om de gjorde det så är det ju alltid kul att kunna glädja andra! Och varför blir jag inte längre förvånad när de har en pump med smält smör att ta över popcornen?

Jag känner mig inte helt frisk, lite hostig och trött. Måste börja lägga mig tidigare. Jag har liksom ställt in mig på en helt knäpp livsstil där jag är uppe sent på kvällarna, går upp klockan 7, för att sedan ta powernaps mellan typ 9 och 11! Inte så bra kanske, men helt underbar känsla att vinka av barnen till skolan, för att själv krypa ner under täcket igen.

Så idag har jag lovat mig själv att gå och lägga mig i tid, för imorgon har jag inte tid med någon powernap. Då blir det till att utnjyttja dagen till max eftersom det lovas 29 grader sol imorgon!


October 5

Efter en hel del klagomål på dålig uppdatering så ska jag bättra mig! Jag kan dock inte skylla på barnen att jag inte haft tid, utan snarare på att jag varit så mycket ledig det senaste att jag knappt varit hemma! Starbucks har haft en drive här där man fått smaka deras nya kaffe och avgöra om man känner någon skillnad mellan det och det "vanliga". Som tack för besväret fick man en gratiskupong på en kaffe! Därför har jag nu 3 stycken kuponger som jag måste utnjyttja! Det är ett hårt liv!

Jag fick ledigt hela fredagen så det blev en riktig långhelg. En tripp till Annapolis, shopping på Tysons Corner (290 butiker) och ännu ett besök på pancake house hanns det med. Jag tycker nog 290 butiker på ett och samma ställe blir lite för mycket. Det var som en egen liten stad och vi såg kanske en tjugondel av alltihopa!

Idag lagade jag "mat" till barnen! Det blev makaroner! De ville ha ost och smör på sina, jag åt dem med ketchup såklart! De tittade på mig som om jag kom från en annan planet. Men den minsta är rätt tuff så hon skulle smaka! Och hon tyckte om det!!:) När mamman kommer hem så säger hon att hon åt sina makaroner med ketchup, mamman rynkar på näsan och säger "uuuuh, that's just groose!" Haha, pappan berättade även häromdagen att den värsta hamburgaren han någonsin ätit åt han i Sverige! Ingen ost var det på den! Haha jag kan skriva hur långt som helst bara om mat, det är ju lite av ett intresse jag har, men jag skonar er från det!

Imorgon ska jag spela Tennis i Georgetown. Undrar om jag kommer in på banan i T-shirt och shorts eller om det är dresscode med kjol och Piké?  

October 1

Oj vilken underbar dag det har varit idag! Började dagen med en rostad bagel med blåbärssylt, farligt gott! Sedan var det massvis med härliga människor inne på msn så då fick jag lite update om vad som händer hemma! Hade ett långt skypesamtal med David, som förövrigt ska läsa danska på distans!

Efter detta möttes jag och min dagdrivarvän Therese upp för en kaffe vid ett kanotcenter som ligger precis mittemellan våra hus, perfekt joggingtur! Vi börjar känna oss som riktiga "soccer-mums" Kommer till skolan för att hämta våra ungar, kör dem till deras träningar, sitter där och kollar och för artiga samtal med de andra mammorna! Det är rätt roligt eftersom amerikanarna alltid ska bräcka varandra. Tillexempel på en simträning häromdagen satt det en mamma brevid mig som beklagade sig lite över att hennes dotter var så duktig i alla sporter hon höll på med, att hon snart skulle bli tvungen att välja (ungarna är 7 år gamla!). Då säger en annan mamma att hennes son gjorde 4 mål på hans senaste fotbollsmatch. Sådär håller dem på, ganska underhållande faktiskt! 

Efter fikan blev det bråttom till att hämta ungarna på skolan. Den minsta hade med sig en kompis hem idag. De satt i baksätet och viskade hela vägen hem, och när vi nästan är hemma frågar kompisen "Kan du säga de tre sista bokstäverna på ditt språk?" Så sa jag Å, Ä, Ö. Hennes ögon blev stora som golfbollar och då säger mitt barn "Jag sa ju att det skulle vara det knäppaste du någonsin hört" Haha ibland är de rätt söta.

Jag trodde jag skulle passa barnen nu ikväll eftersom deras föräldrar skulle på föräldramöte. Jag var inte så jätte sugen på det eftersom jag passade dem i tisdags kväll, och det är så svårt att få dem att somna då de vet att deras föräldrar inte är hemma. Men barnens mormor och morfar plus mammans moster kom ner från NY en dag tidigt, så vi åt middag allihopa. De är superhärliga! De vill veta allt om Sverige och hur det funkar, så när barnen gått och lagt sig fick jag dra en liten föreläsning om hur det funkar med skatter, sjukvård och skola. Min värdmammas moster bjöd mig på popcorn doppade i någon slags kola! Fy vad sött! Jag tog ett och sa såklart:      "Åh, det här var väldigt goda" Haha, såklart hon går och hämtar en megastor skål och häller upp bara till mig!

Så idag har vart en kanondag, men jag undrar om inte gårdagen toppade den ändå! Då var jag och Therese på Regina Spektor! Kanonplatser, superbilligt och en fruktansvärt bra konsert! Det är det som är så häftigt med D.C, att man en helt vanlig onsdagskväll kan gå och se en världsstjärna! Både U2 och Lady Gaga var här i tisdags!

Just det, höll nästan på att glömma! I söndags åt jag frukost på pancake house! Herregud vilken dröm! Fluffiga blåbärspannkakor med sylt och glass! Inte sista gången vill jag lova!

Om vädret tillåter så ska vi hyra en kanot på lördag och paddla ut på en liten hajk! Hoppas hoppas! Det har förresten blivit rätt kallt här nu. Vädret är fortfarande bra men det är bara runt 16-17 grader nu.

Lägger upp lite bilder från veckan också, klicka på dem så blir de större!



Den största Häägen-Dasz glassen man kunde få, såklart!Läskig mat i China-town!Den minsta fick måla mina naglar! Regina Spektor!




RSS 2.0