Livet på en pinne

Hej bloggen! Har precis kommit hem från Barnes&Noble där jag spenderade kvällen med Tove och Anna, det skulle vara datadag idag, men min data krånglade så jag fick skriva i wordpad istället, så windows 98 som någon uttryckte sig! Mitt riktiga word har nämligen lagt av, nu måste jag ha någon kod för att komma in på det. Adam.. hjälp??(A)


Annars har jaf faktiskt varit effektiv idag. På morgonen spelade jag och Therese tennis, sedan fyndade jag på Urban Outfitters, käkade lunch på ett nyupptäckt ställe i Georgetown, toppade med starbucks gingerbread latte. Som att dricka pepparkaka. Kändes så fel men så bra att sitta i bara t-shirt i solen och dricka kaffe ur en julmugg!


Ligger lite efter med vad som hänt det senaste.. Helgen förgylldes av en väldigt lyckad utgång med tillhörande efterfest på Johnny Rockets. Det är DC:s motsvarighet till pingvin ungefär. (Eller mittemot GG som jag alltid gillade bättre) Vet inte om man borde sluta gå dit när personalen vinkar glatt när man kommer och säger "vi ses imorgon" när man går! Jag hann även med att sitta barnvakt åt mina två minsta. Kände mig som världens bästa au-pair när jag lekte kurragömma i 3 timmar, med entusiam.


Jag har åkt skrillor i Washington Capitals träningsrink också! Var jätteroligt, en grej som var förvånande var att ingen hade hjälm på sig. De varnar på bion för att snubbla i mörkret liksom. Landet av dubbelmoral, yees! Iallfall, det var grymt skoj att åka skridskor igen, var längesen och får väl skylla på att jag var lite ringrostig när jag drog en snygg vurpa. Finns på film, tror att Americas funniest homevideos kommer att höra av sig när som helst!


Nästa torsdag är det ju Thanksgiving, min familj ska åka till Conneticut till sin släkt och vara där i fem dagar. Hade varit roligt att åka med dem men jag känner 6 timmar i bil och umgänge med familjen 24/7 blir lite mycket. Så då blir jag ledig istället! Själva Thanksgiving-dagen kommer troligtvis att istället tillbringas i Baltimore där Annas "värdmormor" har stort kalas. Det kommer nog bli jättebra, längtar!

Partybrudar  Hahahaha!

 Bara för att retas, jaa det är fortfarande skönt väder!=)



Min minsta rockstjärna på väg hem från skolan!


Life is a Rollercoaster!

Mina barn har varit så snälla det senaste så jag undrar vad som har hänt. Jag har i och för sig bjudit dem på pepparkakor, det beror nog på det. Det är iallafall väldigt skönt när allting bara flyter på och när minstingen berättar hemlisar om vem som har en crush på vem i skolan då bara man smälter. Finns ingen härligare unge om hon är på bra humör!

Igår åkte vi och hämtade upp Tove på flygplatsen. Med oss hade vi heliumballong, svenska flaggan och skyltar. Hon hade varit borta i fem dagar men när man umgås mycket så känns det väldigt mycket längre så hon förtjänade ett riktigt rejält välkomnande tyckte vi. Heregud vad folk kollade. Är nog inte så vanligt med att folk står i inrikesankomsthallen och sjunger och ser jätteförväntansfulla ut!

 

I söndags var det Cultural Fair, alla länder fick ställa ut med speciella maträtter, bakverk och annat som var typiskt för sitt land. Vi bjöd på egenbakade salta kanelbullar, det är fortfarande ett mysterium hur det kunde bli torra och salta efter att ha följt receptet slaviskt. Naturligtvis är det ju något fel på amerikanska ugnar och ingredienser, det är ju det enda som är säkert;) Som tur var hade vi back-up med pepparkakor och marabou också som uppskattades!

 

Skrev ju förra veckan att jag skulle börja träna. Så nu har jag kickstartat igång mitt nya liv. jajamänsan. Igår hände detta så jag vet inte riktigt hur länge det kommer hålla i sig, men hoppas på längre än veckan ut. Det är så svårt men det som är positivt är att det fortfarande är torrt och relativt varmt så man kan springa ute. Eller gå som jag gör;)

'Ja det är T-shirt väder:)

En sak som jag tycker är jätterolig är hur det fungerar med att kratta upp löv i det här landet. För det första: Man krattar inte, man blåser upp dem. För det andra: detta gör man såklart inte själv, man anställer en lövblåsargubbe, som oftast kommer från mexico och som inte kan prata engelska. Undrar om dom säsongar eller vad gör dem resten av årets 11 månader då löven inte faller? Kommentarer på detta tack för jag blir inte klok på det! Så nu ligger det längs varenda gata i den här stan enorma högar med löv. Vägen blir typ 2 meter smalare! Så nu väntar man bara på att "Lövbilen" ska komma och plocka upp dem! Smidigt system:) Mexicansk arbetskraft står förövrigt även för mcdonalds, vägarbete och trädgårdsarbete. Min familj har en trädgårdsmästare därifrån, hälsade på honom idag och han pratar väldigt dålig engelska. Han frågade något och jag nickade bara och sa yes, yes.Det brukar ju funka. Men han såg jätterädd ut och vände och gick tillbaks till sin bil. Där hämtar han handskar och en hjälm. Ojdå tänkte jag, vad frågade han egentligen.. När han kommer tillbaka säger han; "när skaffade ni hund egentligen?" hahaha hjälp vad fel det kan bli, men vad fasen, en barnfamilj skaffar väl inte en kamphund om vi nu skulle ha skaffat hund? Det där med att ha arbetskraft i trädgårn och i huset kan vara lite läskigt. Idag när jag kom hem till Therese så var dörren från hennes rum upp till övervåningen låst, den är aldrig låst. Städerskan hade inte lagt i någon tvätt som hon alltid gör och Therese trodde att hon hört steg från övervåningen. Som i en dålig skräckfilm trippade vi andra vägen in, livrädda för vad som skulle möta oss. Varken städerskan eller några spår efter henne syntes till och det hela var/är verkligen ett mysterium. Fortsättning följer!

Nu har jag och den äldsta precis kommit hem från simträningen och jag sitter fortfarande och skrattar efter att tidigare idag tittat på en dvd-film som jag fått på posten. Visste såklart att jag har de roligaste kompisarna i hela världen men att de var proffsiga skådespelare visste jag inte! Bara massa ironi och internskämt är precis vad jag behöver, håller ju på att bli helt humorbefriad av att umgås med amerikanare. Tack så jättemycket, den skivan kommer jag att spela sönder!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


November 5

Godkväll! Nu sitter jag och är allmänt nöjd över att ha köpt en matchande högtalare till min ipod, som även är en väckarklocka! Så nu har jag ställt in alarmet till sista morgonpasset för den här veckan, så imorgon kommer jag förhoppningsvis att vakna till Snälla, snälla med Caroline af Ugglas! Längtar redan!

Såhär sa mitt yngsta värdbarn, 7 år häromdagen;

- Sara, do you drink diet coke?
- No, I don't, do you?
- Yes, I do, but I don't like it that much.
- So why do you drink it?
- Because you'll get fat of regular coke!


Dagens saknad är grekisk youghurt som inte är fettfri. Har letat överallt men hittar det inte. Usch, det är verkligen inte gott med lightprodukter och alla de konstiga bismaker som blir på dem. Tittar man på reklam på TV så framställs Nutella som ett nyttigt pålägg på mackan. Jordnötssmör ska vi inte prata om, det är ju rena drömmen för den som vill leva nyttigt. Hade det inte redan gått så långt hade det kanske gått att prata med min lilla tös och förklara att det är värre med lightprodukter än vanliga, men när hennes föräldrar dricker diet-coke till frukost, då är det ett hopplöst fall! Tilläggas ska att barnen dricker såklart inte cola till frukost, det vore ju fruktansvärt! De dricker non-fat milk istället!

Citerar tessan aka kostrådgivaren "Amerikaner är inte så smarta, men det kan de inte hjälpa, utan fett slutar hjärnan att fungera"

 
Storshopping på Target!


Let's go on a Field Trip!

Jag hoppas att jag har några läsare kvar efter att ha blivit totalt sågad över mina bloggskills!
För att konkurrera ut min största motståndare såhär inom bloggvärlden levererar jag nu ett Live-inlägg!

Så, nu sitter jag på ett fik i Bethesda, gillar att de har fritt trådlöst! Målet med att komma hit var att lösa in veckans löning men jag sprang in i en svensk tjej som jag inte sett på många veckor så det blev en fika istället. Och nu ser jag att jag inte fick med mig checken i väskan...

Dagen har spenderats med tessan, tove och anna vid Great Falls. Tidigt i morse packade vi picknikkorgarna och åkte till denna väldigt fina nationalpark. Där satt vi och dillade med benen över klipporna med vattnet forsandes under, så skönt att andas riktig luft, shopping i all ära men man tröttnar på det med! 

Nu borde jag ta och powerwalka hem igen, äntligen börjar min förkylning att släppa så nu måste jag börja träna, men jag väntar lite på att motivationen ska komma till mig...

Bilder utlovas senare!! Kanske ikväll, har en bra bloggdag idag känner jag:)







Happy Halloween!

Fira Halloween i USA är något som alla borde göra någon gång i livet, jag lovar att man inte blir besviken! Haha, herregud vad galet och roligt det var! 









RSS 2.0