Walking in a winter wonderland!

Första snön har fallit över D.C! Rekordmycket, inte sen 1922 har det snöat såhär mycket på 24 timmar snappade jag och Tovan upp när vi var med på livesändning på weather channel! Det är sjuka mängder, och hela stan är helt lamslagen. Affärer är stängda, nästan inga bilar, och de som kör slirar runt på sommardäck! Igår var mataffärerna smockade av folk och handlade mat som som galningar, för idag är det folktomt ute! Day after Tomorrow feeling! Skulle egentligen jobbat nu ikväll men mina värdföräldrarnas planer blev såklart inte av pga snön så jag är fortfarande kvar hos Tove där vi landade efter gårdagens utgång som var väldigt spännande! Ikväll blir det mys med film och godis!

Väldigt vintrigt här nu alltså, men snart får jag värme för på onsdag åker jag med min värdfamilj till Florida, Sweet!








Pärlan kan inte rulla mig hem:(



Happy Hannukah!

Första dagen av 8 på Hannukah började igår. Barnen fick presenter, man tänder ljus och spelar ett speciellt tärningsspel. Jag gillar det här med att högtiderna bara avlöser varandra. Bo i en judisk familj och ta del av deras men samtidigt fira mina egna. Sweet! Ibland krockar det, haha för igår var nämligen också IKEAS julbord!!=Frossa! Roligaste var amerikanaren som satt brevid och hade stoppat in laxen i ett bröd och åt den som en hamburgare! Så inte okej, och det var vi ju tvugna att säga åt honom, ska man gå på swedish yulebord får man anpassa sig! Hej Tomtegubbar!
 

 



Dessertbordet var uppbyggt med daimtårta, munkar och dammsugare. Jag är nöööjd!

Nu blir det godnatt för den här helgen är jag supernanny!


Fairytale of New York

New York var helt underbart. Kunde inte fatta att David var här först, låter säkert töntigt, men när man inte träffat någon hemifrån på 3 månader och sen gör man det, och det är i en helt annan miljö, en annan världsdel, då känns det helt overkligt!

Så nu har jag uppfyllt några av mina barndomsdrömmar, bland annat åkt skridskor i Central Park och sett julgranen och änglarna vid Rockefeller Center. Det är något konstigt med New York, det känns som om man varit där förut eftersom man känner igen så mycket från film och tv. (vad jag menar är ju naturligtvis Ensam hemma 2, ni vet när Kevin bor på hotell Plaza vid central park)



Central Park



   


Var ju tvungen att introducera David till den fantastika matkulturen. Jag vet inte hur många donuts vi åt, för många, men det är okej, I'm on vacation!

Den sista bilden har en rolig historia. I DC är de väldigt hårda med att kontrollera leg, så vi har inte ens kunnat ta en öl. Vi har kommit fram till att det måste bero på att hälften av alla som bor i DC är antingen advokater eller något annat som har med kongress, senat eller domstol att göra. (Lite överdrivet kanske, men är man bitter så är man) iallafall. Nu har jag druckit vin på restaurang. Hur knäckande är inte det med att man gått i 3 månader och inte kunnat göra det och så kommer david och fixar! Hoppas inte FBI är inne och kikar min blogg nu när jag hängt ut min pojkvän som en kriminell som köper ut till minderårig!

Nu, såhär i Holiday Season så tycker amerikanarna att det är väldigt viktigt att vara tacksamma och jag glömde ju skriva här i bloggen för vad jag vad var tacksam för på Thanksgiving, så tar det nu!

Lika glad som jag blev för att David var här, lika tomt kändes det när han åkt! Hade en liten Meltdown dagen efter men det var även dagen då första paketet på Carros julkalender skulle öppnas så det gjorde mig på bättre humör. Bästa Barri! Tack Ida t och Amanda, mina trogna bloggläsare för den fina presenten, jag är överlycklig!! Tack ida.s för att du är den sötaste vän man kan ha och tack mina underbara vänner här som får varje dag att bli så bra!
Sitter och lyssnar på julmusik just nu som Signe fixat, äter Davids polkagrisar och bläddrar i farmors SE&HÖR!
Jag är tacksam för att ha världens bästa familj och vänner, ni gör mig så glad, ni är helt enkelt bäst!





Tredje uppdateringen på två dygn

Såhär mycket aktivitet har det väl inte varit i Saras blogg på himla länge. Om alls för att vara lite mer noggrann. I alla fall så tänkte jag bara berätta för er att Sara för tillfället sitter på golvet i mitt kök och gör mitt jobb, dvs. att slå in födelsedagspresenter till mitt värdbarn. Hon är så söt där nere ska jag säga er.



Tur att jag har henne! Annars idag har vi varit och handlat mat och lite blodmaskar till fiskarna i mitt hus. Det går ju inte bra med vanlig fiskmat liksom.. Till kvällen blir det nog lite How I met your Mother-mataron hemma hos mig då Sara spenderar natten här för att ha närmare till bussen imorgon. För imorrn styr hon mot NY och David. Jag är så glad för deras skull! Men jag kommer såklart att sakna Sara när hon är borta hela 5 dagar, kommer nog dö lite smått inuti. Men jag unnar henne kärlek!

Över och ut / Therese

hej alla glada

Sara är inte så glad på mig nu. För vi styrde till det hela lite. Så hennes blogg ser förjäääävlig ut för tillfället. Men någongång ska jag (men mest Anna) fixa hennes design så den blir lite mer lila. Ni vet sådär som Sara gillar det. Föresten, blir ni inte impade att det levererats inte bara ett utan två inlägg här nu på en väldigt kort tid? Fast iofs borde inte detta räknas eftersom jag bara ordbajsar men i vilket fall som helst. Jag ska avrunda det hela nu med en bild från Philly:



Över och ut, varulvstjut! // tirees(blogg.se)

Thanksgiving and Philadelphia but luckily no Pnemonia!

Nu är jag tillbaka till vardagen igen efter nästan en veckas semester. Jag är helt slut.

Thanksgiving var precis som jag förväntat mig, fast bättre! Annas värdmormor+morfar bodde mitt i Baltimores hamn, i det högsta huset, på takvåningen, i den största lägenheten jag varit inne i. Det fräckaste var att när man gick ut ur hissen så var man inne i lägenheten! Eftersom det var två våningar så kunde man ju såklart åka direkt upp till sovrummet också, om man är trött, eller nått! Vi blev bortskämda av värdmorfarn som bjöd oss på fina årgångsviner och vi trivdes rätt bra! Innan Thanksgiving hade alla amerikaner sagt "Så mycket mat som vi äter på Thanksgiving, det är bara galet, ni kommer inte tro det" Jag och Anna tittade lite undrande på varandra efter middagen, "är det här allt?" när vi fått i oss lite kalkon, stuffing och sweet potatisar! Det var jättegott men de ska se ett svenskt julbord om de vill veta hur man äter! En tur runt i Baltimore hanns också med, det är en jättefräck stad, dit åker jag gärna igen, måste kolla in kvarteren där Hairspray spelats in!


På natten till fredagen klockan 00:00 började rean! Black friday, sjukaste rean någonsin, värre än mellandagsrean på Torp! Folk överallt, köer för att komma in. Det var verkligen Midnight Madness. Vi gav upp ganska tidigt och åkte hem och laddade inför nästa dag då vi var på hugget igen. Shoppade nästan ingenting alls faktiskt, stolt över mig själv!

Sen åkte vi till Philadelphia över helgen. Vi bodde på ett jättefint hotell i mitten av alltihopa. Frukostbuffén var kanon, inget att klaga på där pappa;) Så nu har jag äntligen sett Liberty Bell, det var faktiskt rätt häftigt! Annars drog vi mest runt på stan, åt Philly cheesesteak och sprang upp för samma trappa som Rocky Balboa, med Anna sjungandes Eye of the tiger! Det bästa av alltihopa var igår när vi skulle checka ut. Killen som checkade in oss var inte så jättebright, trots att han hade highlights, så han hade väldiga problem med mitt bankkort. När jag kollade mitt konto dagen efter ser jag att han dragit samma summa 3 gånger, när han hade sagt att han inte skulle dra någonting alls, att han bara ville se att kortet hade täckning. Så när vi skulle betala så tänkte vi att vi skulle kräva lite ersättning för hans misstag. Så vi fick prata med managern för stället och det hela gick över förväntan och vi gick glada därifrån med dealen att inte behöva betala någonting alls för vår vistelse, gratis är gott!!!  Jag har dock lite dåligt samvete för vilken situation vi måste ha satt nya killen på jobbet i, chefen var inte glad på honom, han bad om ursäkt minst 10 gånger och var ledsen att han inte kunde göra något mer för oss! hihi!:)

Så idag gick jag till doktorn efter att ha tänkt göra det i typ 2 veckor. Jag var typ övertygad om att jag hade lunginflammation men det var det som tur var inte! Men doktorn tyckte att jag varit sjuk lite för länge så jag fick lite antibiotika och en astmaspray med mig hem. 110 dollar kostade hela kalaset. jag tyckte det var svindyrt men receptionisten muntrade upp mig genom att säga "se det från den ljusa sidan, nu kan du snart vara sjuk hur mycket du vill för när du är uppe i 200 dollar täcker din försäkring resten" haha tack så mycket, det känns mycket bättre, noot!

Men jag är glad ändå för på torsdag åker jag till NY och träffar David!!!:D






Utsikten över Baltimore!


Love Park in Philadelphia


Rocky our man!


Benjamin Franklin's Parkway!


RSS 2.0