Chicago

Tidigt i lördags morse tog jag och Tove oss till flygplatsen för att åka till Chicago. Vi spenderade första dagen med att turista väldigt duktigt. Vi hann med att åka båttur på Chicago river och på Lake Michigan och vara i milleniumpark och se den stora silverbönan.
  




Söndagen började klockan 8 på morgonen med att springa längs med vattnet så långt ut man kunde komma, och när man sedan tittade tillbaka så såg man hela skylinen, väldigt mäktigt!
Sen var vi uppe i Hancock Tower för att kolla på utsikten


Dag 3 åkte vi till svenska förorten Andersonville. ja det låter som ett skämt, men det finns på riktigt. Chicago var en av de städer som mest svenskar invandrade till i början av 1900-talet. Här gick vi på Svensk/Amerikanska museét och sedan tänkte vi ta en fika på Swedish Bakery men personalen pratade inte svenska och det fanns inga kanelbullar, men det fanns cupcakes. Det fanns inga stolar och bord så att man kunde sitta ner, hur ska man då kunna fika??? Inte okej! Vi var tvugna att inse att den svenska befolkningen i Andersonville måste ha blivit amerikaniserad på 100 år, vilket var lite sorgligt men förståeligt. Det fick bli Chicago style hotdog med allt och lite till på till lunch istället.

 

Sen hann vi med att vara på stranden i några timmar innan vi testade chicans uteliv som var väldigt bra!

Väldigt lyckad mini-semester med världens bästa tove, eller anna som hon kallar sig när amerikanarnas uttal och hjärna inte fattar bättre. hahahaha:)

När jag ändå är inne i mitt älska sverige-mood så lägger jag upp en bild ur Washington Post, man blir så stolt:)


Kommentarer
Postat av: Pappa

När du kommer hem så skall du få smaka på Lottas kanelbullar, och på "Långedals bageri" pratar personalen svenska

2010-06-24 @ 08:07:27
Postat av: David

Snyggt bönan! Glad midsommar på dig och bloggen!

2010-06-25 @ 11:53:00
Postat av: "Faster "

Det var en riktigt bra tidning med kända författare,smaken är ju inte helt fel därover.nu börjar Du väl snart tänka på hemfärd,inte helt fel eller?sommarhälsning från ett molnfritt Uddevalla

2010-06-27 @ 17:03:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0